Συχνές Ερωτήσεις

Το coaching είναι μια αποτελεσματική διαδικασία που βοηθά τους ανθρώπους να πετύχουν στόχους και να κάνουν τις αλλαγές που επιθυμούν. 

Έχει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους, οι οποίες σας βοηθούν να προσδιορίσετε τους στόχους σας και να σχεδιάσετε τα βήματα για την υλοποίησή τους.

Δεν είναι ψυχοθεραπεία, επομένως δεν καταπιάνεται με ζητήματα ψυχικής υγείας. Κατά τις coaching συνεδρίες θα μπορέσετε να βρείτε τις απαντήσεις σε όσα σας απασχολούν, να αυξήσετε την αυτογνωσία σας, την αυτοπεποίθησή σας και τελικά να πετύχετε το στόχο σας. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το coaching διαβάζοντας το άρθρο μου στο οποίο εξηγώ αναλυτικά τι είναι και πως λειτουργεί το επιστημονικά τεκμηριωμένο coaching. 

Η ψυχοθεραπεία καταπιάνεται με ζητήμα ψυχικής υγείας και βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν ψυχικές δυσκολίες και διαταραχές. 

Αξιοποιεί επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές οι οποίες επιφέρουν τις επιθυμητές αλλαγές που επιθυμεί ο θεραπευόμενος. 

Κατά την διάρκεια της θεραπευτικής συνεργασίας δημιουργείται σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πελάτη και θεραπευόμενου, πράγμα το οποίο βοηθάει την θεραπευτική διαδικασία. 

Μέσα από την θεραπεία το άτομο καταφέρνει να ανακουφιστεί, να απαλλαγεί από τα άβολα συναισθήματα, να ανακαλύψει νέους τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς και να αυξήσει την καθημερινή λειτουργικότητά του.

Το coaching βοηθά στην επίτευξη στόχων και στην βελτίωση επιδόσεων ενώ η ψυχοθεραπεία στην αποκατάσταση της ψυχικής υγείας. 

Το coaching είναι σύντομο ως παρέμβαση ενώ η ψυχοθεραπεία μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Το coaching είναι κατάλληλο για άτομα που δεν αντιμετωπίζουν ψυχικές δυσκολίες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα διαβάζοντας το άρθρο μου το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά τις διαφορές του coaching με την ψυχοθεραπεία.

To Coaching είναι μια σύντομη διαδικασία η οποία κρατάει συνήθως 10 έως 15 συνεδρίες. Αυτό το χρονικό διάστημα συνήθως επαρκεί για να επιτευχθούν οι περισσότεροι coaching στόχοι. 

Σε περίπτωση που απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες, επεκτείνεται το συμβόλαιο συνεργασίας.

Η ψυχοθεραπεία διαρκεί συνήθως αρκετούς μήνες και δεν είναι εφικτό να καθοριστεί εξ αρχής η διάρκειά της. 

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το 50% των θεραπευόμενων παρουσίασε βελτίωση μετά από 8 συνεδρίες. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η πραγματική αλλαγή χρειάζεται χρόνο και συμβαίνει σταδιακά.

Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται και από το αίτημα με το οποίο έρχεστε για θεραπεία

Ως πρώτο βήμα για να το απαντήσετε αυτό μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου το οποίο παρουσιάζει τις διαφορές του coaching με την ψυχοθεραπεία. Εκεί θα δείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα αυτή την στιγμή.

Εάν δεν καταφέρετε να το απαντήσετε μέσω του άρθρου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου. 

Μία συνεδρία, είτε coaching είτε ψυχοθεραπείας, διαρκεί 50 λεπτά με 1 ώρα και πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα, ίδια μέρα και ίδια ώρα. 

Ναι, μπορείτε να διακόψετε την διαδικασία όποτε επιθυμείτε, δίχως επιβαρύνσεις.

Οτιδήποτε μοιράζεστε εντός της συνεδρίας παραμένει απόρρητο. Στην περίπτωση που κρατάω σημειώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίας, φροντίζω να τις ασφαλίζω σε ειδικό χώρο μετά το τέλος της συνεδρίας.

Επιπρόσθετα, όλες οι σημειώσεις καταστρέφονται μετά το τέλος την συνεργασίας.

Η έναρξη μιας συνεργασίας με ένα θεραπευτή-coach μπορεί να δημιουργεί άγχος ή ανησυχία σε πολλούς και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. 

Η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε είναι όταν εσείς κρίνετε πως είστε έτοιμοι να κάνετε το πρώτο βήμα για πετύχετε το στόχο σας ή να καταφέρετε την επιθυμητή αλλαγή.

Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες ή δεύτερες σκέψεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου. Η τηλεφωνική επικοινωνία δεν σας δεσμεύει σε κάτι και είναι δωρεάν.  

Ναι, διατηρώ σταθερή συνεργασία με έμπειρο ψυχολόγο-coach ο οποίος παρακολουθεί τον τρόπο και την μεθοδολογία εργασίας μου, φροντίζει να παραμένω αποτελεσματικός και να προσφέρω υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Χρησιμοποιούμε cookies για τη σωστή περιήγηση σου, την εύκολη σύνδεσή σου και την ομαλή μετακίνησή σου στις επιμέρους σελίδες μας